Maridadi

 

är en Bruce Robert design , Norfolk 43, du kan se det här, bläddra långt ned på sidan så ser ni vår båt.

Bygget.

Efter att vi hade seglat Aquariella i 10 månader, från Kenya runt Syd-Afrika, visste vi att detta med långsegling verkligen var vår melodi...  Därför satte vi full fart med vårt båtbygge (projekt-namn Maridadi). Hon var nästan plåtfärdig, men bara nästad ihop, så det låg ändlösa timmar med svetsning och mycket annat jobb, framför oss.

Vi byggde färdigt Maridadi i loppet av 6 år.  Detta samtidigt som vi jobbade som galna för att få  ihop ett litet sparkapital och betala lånet på vårt lilla hus.

 

Vi hade båten stående ute i trädgården. Det gjorde att det blev mycket extra arbete. Vi fick städa undan alla verktygen varje gång vi hade jobbat och dessutom var det vått och kallt. Ritningarna var också ganska dåliga så det var mycket man fick klura ut själva. Vår budget var minimal så vi tillverkade allt som gick själv. Det var nyttigt men tog tid. Dessutom seglade vi minimum 5 veckor varje sommar för att hålla drömmen levande.

Vi var optimistiska, och fick hyrt ut vårt hus. Planen var att vi skulle segla det året men ack,- saker tar ibland lite mer tid än man tänkt sig, så vi fick flytta in i en tom båt och bygga vidare medan vi bodde ombord. Det blev inte effektivt så vi hade en hel del kvar att göra när sommaren kom..... Då satt vi en deadline ..vi skulle iväg... Så när tiden rann iväg lastade vi in resten av byggmaterialet och kastade loss, inte en vinter till.

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen

Välkommen till www.sailingmaridadi.n.nu.

Nyhetsbrev

 

IN ENGLISH

 

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)